Nieuws/Binnenland

Moeder dode baby Hengelo opgepakt

Door Jan Colijn

GinoPress

door Jan Colijn Hengelo - De veertien maanden oude peuter Xaja uit Hengelo is mogelijk overleden omdat ze per ongeluk heeft ’gesnoept’ van cocaïne of anabole steroïden.

GinoPress

Het rechercheteam India, dat de zaak onderzoekt, heeft informatie binnengekregen dat de drugs en het hormonenpreparaat, dat veelvuldig in de sportwereld als verboden dopingmiddel wordt gebruikt, in het appartement aanwezig zouden zijn. Deze week werd moeder Sarinda van E. (21) opgepakt, eerder al werd haar 31-jarige vriend Maick S., stiefvader van het slachtoffertje, aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de peuter.

Een politiewoordvoerster bevestigt dat de optie wordt onderzocht van het ongeluk met de cocaïne of anabole steroïden. „Wij kennen ook deze berichten. Aan ons is het om ze te onderzoeken: of we ze kunnen bevestigen of uitsluiten. Er zijn echter meer scenario’s waar we rekening mee houden.”

Het was bodybuilder Maick S. die zelf eerder deze maand alarm sloeg dat er dringend medische hulp nodig was voor Xaja. De ambulance rukte daarop uit naar het appartement aan de Theresiastraat. Het slachtoffertje werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed Xaja echter nog dezelfde avond. Na een technisch onderzoek in de flatwoning werd Maick S. alsnog aangehouden.

Volgens zijn Facebookpagina heeft Maick S. gewerkt bij het ministerie van Defensie.

Volgens omwonenden gedroeg het stel zich in de buurt keurig.

Lees meer over

Gerelateerde artikelen