Nieuws/Binnenland
1370173
Binnenland

Leraar nodigt Baudet uit na ruzie over ’linkse opdracht’

Amsterdam - Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, is uitgenodigd voor een gesprek op scholengemeenschap Marianum in Groenlo, nadat hij dinsdag in een Twitter-ruzie verwikkeld was met een leraar Nederlands van de school.

De betreffende docent had in een opdracht voor VWO5 gezet dat Baudet een groepje witte mannen aan de macht wil en dat schoot bij de politicus in het verkeerde keelgat. De opmars van Baudet in de Nederlandse politiek was één van de onderwerpen die scholieren konden kiezen als onderwerp voor een betoog of beschouwing. De politicus omschreef de opdracht als ’bizar’ en ’schandelijk’.

’Bizarre laster’

Marianum gaf dinsdag direct aan te willen benadrukken dat zij als school geen politieke standpunten wil innemen, maar het als een kerntaak beschouwt om leerlingen op te leiden tot kritische denkers. Baudet concludeerde dat de school op die manier bij haar ’bizarre laster’ bleef. Hij noemde de leraar bovendien een ’extreemlinkse haatdocent’.

De school laat woensdag weten dat Baudet welkom is voor een gesprek. Baudet twitterde dinsdag al graag met een partijgenoot langs te komen om met de betreffende docent en de schoolleiding in gesprek te gaan.