Nieuws/Opmerkelijk
1370194
Opmerkelijk

Oudste schildpad na 160 jaar uit de kast

Jonathan in 1990

Jonathan in 1990

St. Helena - Schildpad Jonathan, met zijn 186 jaar de oudste ter wereld, blijkt al 26 jaar een homoseksuele relatie te hebben op het tropische eiland St. Helena. Zijn Frederica blijkt namelijk een mannetje te zijn.

Jonathan in 1990

Jonathan in 1990

De opzichter op het eiland dacht al die jaren dat Jonathan - met zijn 186 jaar maakte hij de Amerikaanse Burgeroorlog mee - een fysiek relatie had met een vrouwelijke schildpad. Nu blijkt volgens The Times dat hij het mis had: Frederica is een mannetje, maar ze hadden wél vrijwel elke zondag seks.

Ondanks hun seksuele lust raakte Frederica maar niet zwanger. Na al die jaren blijkt nu waarom. Omdat ’Fred’ onlangs onderzocht werd door een dierenarts, werd ineens duidelijk dat deze schildpad helemaal geen vrouwelijke geslachtorganen bezat.

De gouverneur van St. Helena (tropisch eiland in de Atlantische Oceaan) had Jonathan al op zijn eiland zitten, maar ontdekte in 1991 dat hij steeds meer onrustig werd, zo in z’n eentje. Dierenartsen dachten dat er dan maar een vrouwtje bij moest komen. En dus kreeg hij Frederica in 1991 cadeau van het Franse consulaat.