Nieuws/Buitenland
1370210
Buitenland

Seriemoordenaar ontsnapt aan executie

Houston - Een Amerikaanse seriemoordenaar is een paar uur voor zijn executie voorlopig aan de doodstraf ontsnapt omdat er nieuwe feiten zijn opgedoken.

De nu 55-jarige Anthony Shore werd dertien jaar terug ter dood veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Maria del Carmen en drie andere jonge meisjes in Houston.

Afgelopen zomer vonden bewakers in zijn cel informatie over nog een moord: op Melissa Trotter. Justitie weet echter zeker dat die moord door een ander is gepleegd. Toch besloot de rechter de executie vlak voor de naald erin zou gaan uit te stellen tot 18 januari 2018. Dan moet wel duidelijk zijn dat Trotter definitief niet door voormalig telefoonmonteur Anthony Shore is vermoord.

Voor zijn zus Laurel moet het uitstel een grote teleurstelling zijn. In diverse Amerikaanse media heeft ze laten weten dat ze uitkijkt naar de dood van ’Tony’.

In 1986 startte hij als moordenaar met de vreselijke dood van een 14-jarige meisje dat hij vlak voor een bushalte oppikte. Zes jaar later was een 21-jarige vrouw de klos en in 1994 doodde hij de 9-jarige Diana Rebollar. Alle slachtoffers werden op eenzelfde manier gewurgd waardoor hij de ’Tourniquet-killer’ werd genoemd. Hij viel door de mand toen zijn DNA werd gevonden onder de vingernagel van een slachtoffer.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.