Nieuws/Binnenland
1370242
Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Stiefmoeder Sharleyne (8): ’Het was toch overduidelijk wat daar gebeurd is’

Joyce en Victor

Joyce en Victor

De 8-jarige Sharleyne werd in 2015 in Hoogeveen dood gevonden. Vermoed wordt dat haar moeder haar van de tiende verdieping van een flat gooide. De arrestatie van Sharleynes moeder Hélène J. was voor vader Victor en zijn vriendin Joyce een opluchting.

Joyce en Victor

Joyce en Victor

De afgelopen twee jaar streden Victor en Joyce voor gerechtigheid. Joyce: "Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat een moeder dit haar dochter zou aandoen."

Joyce vertelt: "Vanaf het moment dat de agenten vertelden dat Sharleyne dood gevonden was, roepen we al dat ze vermoord is door haar moeder. Daarover bestond geen enkele twijfel bij Victor en mij."

Het stel heeft twee lange jaren achter de rug. Joyce: ’’We wisten dat zij haar vermoord heeft, maar konden het niet hard maken. Het voelde alsof Sharleyne in een doofpot zat. Zo machteloos voelden we ons. Met de arrestatie weten we dat het gevecht van de afgelopen jaren niet voor niets is geweest. Er zijn nu ook anderen die het zien. Toch is het nieuws tegelijkertijd heel verdrietig; het wordt nog meer realiteit."

Het hele interview met Joyce lees je op VROUW.nl: ’Er zijn alleen maar verliezers hier.’