Nieuws
1370249
Nieuws

Tele2 scoort met goedkope onbeperkte bundel

STOCKHOLM - Het nieuwe abonnement van Tele2 met onbeperkt data voor 24 euro per maand slaat goed aan in Nederland. Dat stelde topman Allison Kirkby in een toelichting op de kwartaalcijfers van het Zweedse telecombedrijf.

De omzet daalde 7 procent in Nederland, na thuisland Zweden de belangrijkste markt voor Tele2. Maar de opbrengsten uit mobiele telefonie stegen met 26 procent juist flink.

Volgens Kirkby volgt de concurrentie in Nederland het voorbeeld van Tele2 met goedkope, onbeperkte bundels nog niet. KPN stopt meer inhoud in zijn bundels, T-Mobile biedt ook onbeperkte bundels aan maar voor een hogere prijs en Vodafone lijkt zich meer te focussen op T-Mobile. "Vodafone lijkt afgeleid door de fusie met Ziggo. Het is afwachten wat ze uiteindelijk gaan doen."

Winstverwachtingen

Tele2 schroefde zijn winstverwachtingen voor het hele concern verder op. Voor heel 2017 rekent Tele2 nu op een brutowinst van 6,4 miljard tot 6,6 miljard kroon. Eerder werd nog uitgegaan van 6,2 miljard tot 6,5 miljard kroon.

De totale omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 7,5 miljard kroon, van 6,7 miljard een jaar eerder. Onder de streep hield de onderneming 512 miljoen kroon over, waar vorig jaar nog een verlies van 2,3 miljard kroon werd genoteerd.