Nieuws/Buitenland
1370320
Buitenland

Man die drie collega’s doodschoot opgepakt

NEWARK - De politie in de Amerikaanse staat Delaware heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het doodschieten van drie collega’s en het verwonden van nog eens drie anderen. De schietincidenten waren in twee verschillende staten.

De 37-jarige man zou eerst vijf mensen hebben neergeschoten op zijn werk in de plaats Edgewood in de staat Maryland, waarbij drie doden en twee gewonden vielen. Nadat hij gevlucht was schoot hij twee uur later iemand neer in een autohandel in de staat Delaware.

Nadat de politie een tip kreeg over de verdachte werd de man na een korte achtervolging door agenten gearresteerd. Wat de motieven van de schutter waren is nog niet bekend. Wel zegt een woordvoerder van de politie dat het om een bewuste aanval gaat. „De schutter kende de mensen die hij neerschoot heel goed.”

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.