Nieuws/Buitenland
1370571
Buitenland

Man trekt zeurende vrouw niet, schuilt 10 jaar in bos

Malcolm Applegate

Malcolm Applegate

Malcolm Applegate was zo klaar met het gezeur van zijn vrouw, dat hij besloot om te vluchten. Tien jaar lang verbleef de Engelsman in het bos. Na drie jaar huwelijk was de maat vol en besloot Malcolm er vandoor te gaan.

Malcolm Applegate

Malcolm Applegate

„In het begin konden we goed met elkaar opschieten. Maar toen werd het te veel. Zo vond ze dat ik te veel tijd besteedde aan mijn tuinierswerk”, aldus Malcolm.

’Ik trok het gezeik niet meer’

„Zo vroeg ze of ik niet meer tijd met haar kon doorbrengen, maar ik wilde graag werken. Opeens besloot ik om gewoon te vertrekken. Ik trok het gezeur niet meer. We hadden steeds ruzie”, legt de tuinier uit aan de Daily Mail.

Niemand wist van het vertrek van Malcolm, ook niet zijn familie. „Ik was tien jaar vermist.”

Fiets gestolen

In drie weken tijd ging Malcolm van Birmingham naar Londen op de fiets. Omdat zijn fiets ondertussen ook nog werd gestolen, moest hij de reis te voet afmaken.

Uiteindelijk besloot Malcolm een tentje op te zetten bij Kingston, in het zuidwesten van Londen en ging hij aan de slag bij een gemeenschapscentrum. „Ik was met een paar meer mensen aan het kamperen. In het centrum konden we wassen en douchen en daar werkte ik ook.”

Leven weer op de rails

Inmiddels is de 62-jarige Malcolm ingetrokken in een tehuis voor daklozen in Londen, Emmaus Greenwich. „Ik ben de mensen van Emmaus erg dankbaar voor deze tweede kans. Zo heb ik een fantastische kamer, kan werken en heb een actief sociaal leven.”

Na tien jaar zocht hij ook weer contact op met zijn zus. „Ze bleek al tien jaar naar mij op zoek te zijn. Er kwamen veel emoties los. Inmiddels hebben wij weer een goede relatie en heb ik de rest van mijn leven ook weer op de rails.