Nieuws/Binnenland
1371134
Binnenland

’Te gevaarlijke’ Leidenaar vrijgelaten

Leiden - De rechtbank Den Haag laat vandaag een verdachte vrij van wie justitie zegt dat hij levensgevaarlijk is. De 41-jarige Hoessein G. die zijn ex probeerde te vermoorden, is volgens justitie „te gevaarlijk om vrij rond te lopen.”

Hij was al eens eerder tijdelijk vrijgelaten, en pleegde toen volgens justitie ook weer twee geweldsdelicten.

G. werd juli 2016 door de politie aan de Leidse Arendshorst neergeschoten nadat hij had geprobeerd zijn ex dood te knuppelen, zo schrijft het Leidsch Dagblad. Kennelijk kwam hij mei dit jaar alweer voorwaardelijk vrij. Toen bedreigde hij iemand bij cafe De Koperwiek met een kapotgeslagen flesje. Kort daarna gaf hij zijn nieuwe vriendin een kopstoot en sloeg haar met een ploertendoder.

Zijn zaak wordt pas in februari behandeld. De president van de rechtbank, die volgens de krant zei dat „meneer schokkende dingen heeft gedaan”, besloot de Leidenaar desondanks vandaag weer vrij te laten.

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.