Nieuws/Buitenland
1371519764
Buitenland

Tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

NEW YORK - Een tijger in de Bronx Zoo in New York is positief getest op het coronavirus. Voor zover bekend is het voor het eerst dat het longvirus is vastgesteld bij een tijger, zei een woordvoerder van de dierentuin in de Verenigde Staten zondag.

Nadia, de 4-jarige Maleise tijger, had een droge hoest. „We hebben de kat uit overdreven voorzichtigheid getest”, laat The Wildlife Conservation Society (WCS), dat de dierentuin beheert, in een verklaring weten. WCS verwacht dat het beest zal herstellen van het virus en hoopt dat de kennis die het opdoet met de ziekte bijdraagt aan de wereldwijde kennis over het virus.

Ook drie andere tijgers en drie leeuwen vertonen coronasymptomen zoals droge hoest. Zij zijn nog niet getest. De verwachting is dat de dieren zullen herstellen. De dieren zouden zijn besmet door hun verzorger.

Het is de eerste keer dat bij een dier in de VS het coronavirus is aangetroffen. Zowel in België als in Hongkong is eerder bij een kat het virus vastgesteld.

In één keer op de hoogte zijn van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland? Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah praten je bij in een dagelijkse podcast. Luister de corona-update hier, hieronder of via een eigen podcast app.