Nieuws/Binnenland
1373913250
Binnenland

OMT: quarantaine naar 10 dagen in plaats van 14 dagen

Jaap van Dissel (RIVM).

Jaap van Dissel (RIVM).

DEN HAAG - Mensen die mogelijk in contact zijn geweest met iemand die is besmet met corona, moeten voortaan 10 dagen in quarantaine in plaats van 14 dagen. Dat staat in het advies van het Outbreak Management Team (OMT) dat is besproken in het veiligheidsberaad.

Jaap van Dissel (RIVM).

Jaap van Dissel (RIVM).

Naar verluidt is het OMT ook geen voorstander van de juridische verplichting van quarantaine, zoals het kabinet van plan is, meldt RTL Nieuws.

Het kabinet werd vorige week teruggefloten over zo’n juridische verplichting door een meerderheid in de Tweede Kamer, onder wie ook coalitiepartijen D66 en ChristenUnie.

Het OMT adviseert ook beperking van groepsgrootte bij familiefeestjes, waaronder huwelijken, begrafenissen en borrels. Bronnen laten RTL Nieuws weten dat het kabinet voor de beperking van de groepsgrootte vooral kijkt naar zalencentra. Er zullen waarschijnlijk verder geen maatregelen genomen worden voor de horeca.

De politieke podcast van De Telegraaf is terug van reces en het nieuwe jaar begint allesbehalve rustig. In Afhameren kijkt politiek commentator Wouter de Winther terug op de turbulente zomer en blikt vooruit op de persconferentie. Luister ’m hier: