Nieuws/Buitenland
1374865469
Buitenland

Trump test negatief op coronavirus

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft negatief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit een mededeling van zijn arts van het Witte Huis.

De president heeft zich vrijdag laten testen op het virus. Behalve een test, is ook zijn temperatuur opgenomen. „Die was compleet normaal”, liet hij eerder weten.

Trump is ruim een week geleden met zeker zes mensen in contact geweest die besmet zijn met het longvirus. Dat melden diverse media. Vijf van de geïnfecteerden zijn Brazilianen die meereisden met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro die in de VS was voor een staatsbezoek. Ze dineerden met de president. De burgemeester van Miami, Francis Suarez, was ook aanwezig aanwezig bij die maaltijd. Bij hem is eveneens het longvirus vastgesteld.

Bolsonaro onderging eerder een test en de uitkomst daarvan was negatief, net als bij Trump.

Debat

Bernie Sanders en Joe Biden, de kandidaten in de Democratische voorverkiezingen, staan zondag voor het eerst tegenover elkaar in een een-op-eendebat. Het lijkt de laatste kans voor de progressieve Sanders, die zijn voorsprong op Biden zag omslaan naar een achterstand.

Biden, die bekendstaat als gematigd, neemt inmiddels de leiding in de voorverkiezingen. Eerder won hij in belangrijke staten als Michigan, Mississippi en Missouri. Amerikaanse media spreken van een ware comeback. Hij heeft nu 881 afgevaardigden achter zijn naam staan, Sanders blijft achter met 725.

Beiden zien zichzelf als de beste kandidaat om het op te nemen tegen de huidige president Donald Trump. Sanders noemde hem eerder nog "de gevaarlijkste president die het land ooit heeft gekend".

Het debat is vanwege het coronavirus verplaatst van Phoenix in Arizona naar Washington D.C. De organisatie wil reizen door het land zo veel mogelijk beperken en koos daarom voor de hoofdstad. Ook is er tijdens het debat geen publiek aanwezig in het kader van de maatregelen tegen het virus.