Nieuws/Binnenland

Wilders doet aangifte tegen Rutte

Door Parlementaire redactie

ANP

Den Haag - PVV-leider Geert Wilders heeft in een verregend Den Haag donderdagochtend aangifte gedaan van discriminatie tegen premier Rutte. Wilders noemt Rutte ’een crimineel’, omdat hij volgens hem asielzoekers en migranten voortrekt en Nederlanders in de kou laat staan.

ANP

Hij noemt daar verschillende voorbeelden van. Zo moeten Nederlanders ’wel een eigen risico in de zorg betalen’ en ’asielzoekers niet’. Volgens de PVV-voorman worden Nederlanders ongelijk behandeld en zou het Openbaar Ministerie Rutte daarom moeten vervolgen voor discriminatie.

Volgens critici is Wilders uit op publiciteit en sensatie en heeft diens aangifte weinig kans van slagen. In een brief die de blonde PVV’er naar de hoofdofficier van Justitie heeft gestuurd legt hij uit waarom hij denkt dat er wel juridische stappen tegen Rutte zouden moeten worden genomen. Mocht het OM de aangifte naast zich neerleggen, dan stapt Wilders naar het Hof, liet hij weten.

Wilders deed aangifte op een politiebureau in het centrum van Den Haag. De straat van het politiebureau werd voor de actie korte tijd afgezet met dranghekken. Het verkeer moest erop wachten. Op verschillende plekken waren beveiligers te zien.

In het kielzog van Wilders kwam een rek met dozen mee. Volgens de PVV zaten daarin meer dan 36.000 steunbetuigingen aan het adres van de PVV.

Lees meer over