Nieuws/Buitenland
1375227068
Buitenland

Tante ontroostbaar: ’Hij was als een zoon voor me’

46-jarige man in Brazilië overlijdt na aanval zeven pitbulls

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

In Brazilië is in februari een 46-jarige man op gruwelijke wijze om het leven gekomen. Tijdens zijn dagelijkse ochtendwandeling werd de man belaagd door maar liefst zeven pitbulls.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Zeven pitbulls wisten onder het hek van een plaatselijke boerderij door te kruipen en Aglacir de Macedo Pereira op vreselijke wijze toe te takelen, schrijft The Sun. Een groep voorbijgangers reageerde vervolgens dapper door de honden weg te jagen en meteen een ambulance te bellen.

Gezicht

Aangekomen in het ziekenhuis bleek dat de honden de huid van Pereira’s gezicht er nagenoeg volledig af hadden gescheurd. De man overleed aan zijn verwondingen. Pereira’s tante reageerde ontroostbaar tegenover lokale Braziliaanse media. ,,Hij was als een zoon voor me. Ik heb hem opgevoed vanaf zijn tweede levensjaar.”

De familie van Pereira beschuldigt de eigenaar van de honden ervan zijn dieren niet goed genoeg achter slot en grendel te hebben gehouden. ,,We willen niet dat andere mensen ooit nog moeten doormaken wat ons is overkomen”, vertelt Pereira’s tante. Over de eigenaar van de honden is nog niks bekend. De lokale politie is aan het onderzoeken in hoeverre de eigenaar aansprakelijk is.