Nieuws/Binnenland

Parkeren bij ziekenhuis nog steeds peperduur

Door Inge Lengton

DIJKSTRA BV

Den Haag - Ziekenhuizen vragen bezoekers en patiënten nog steeds de hoofdprijs voor een parkeerplek. Amsterdam spant daarbij de kroon. In de top-5 van duurste ziekenhuizen, is de hoofdstad liefst drie keer te vinden.

DIJKSTRA BV

Parkerende ziekenhuisbezoekers zijn in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam met vier euro per uur het meeste geld kwijt. Maar ook het VUmc in dezelfde stad en het Havenziekenhuis in Rotterdam staan met 3,53 euro en 3,20 euro in de top-3.

Als het om dagkaarten gaat rinkelt de kassa met liefst 45 euro het hardst in het Havenziekenhuis, op de voet gevolgd door het OLVG (36 euro) en het VUmc (30) euro.

De PvdA liet vorig jaar na klachten vanuit de achterban onderzoek naar de kwestie doen en ook dit jaar zijn de parkeergelden tegen het licht gehouden. Uit de cijfers blijkt dat ondanks de politieke ophef de gemiddelde parkeerkosten alleen maar zijn gestegen.

Positieve berichten zijn er ook. Bij zeven van de ongeveer 90 ziekenhuizen in ons land is het parkeren gratis. Vorig jaar waren dat er nog vijf.

Lees meer over