Nieuws/Binnenland
1377048
Binnenland

Busbaan nekt Utopia

AMSTERDAM - Het is uiteindelijk een busbaan die Utopia nekt. Het tv-programma verdwijnt, omdat de grond waar de bewoners opgesloten zijn wordt verkocht. Het wordt volgens een woordvoerder van de provincie Noord-Holland een natuurgebied, om te compenseren voor de aanleg van een busbaan.

De Utopianen wonen op een klein gedeelte van een oud militair terrein, dat nu nog in bezit is van de provincie. Het is al een aantal jaar bekend dat de grond uiteindelijk wordt verkocht. Dat gaat nu gebeuren. Verschillende stukken grond gaan naar een aantal gemeente, maar een deel gaat ook naar het Goois Natuurreservaat.

Op dat stuk grond wonen nu nog de bewoners van Utopia. Maar als zij komende zomer vertrekken, wordt het stuk grond veranderd in natuur. „Dit om te compenseren voor een busbaan”, legt de woordvoerder van de provincie uit.

 Bekijk ook: 

 Utopia stopt ermee 

Of de programmamaker en Talpa hebben geprobeerd om dat tegen te houden, of bijvoorbeeld fors meer hebben geboden voor de grond, wil hij niet zeggen. „Op die onderhandelingen ga ik niet in. Dit is in ieder geval de uitkomst.”