Nieuws/Binnenland
1377933891
Binnenland

Bijenkorf Amsterdam moet sluiten door corona

AMSTERDAM - Warenhuisketen de Bijenkorf moet de winkel in Amsterdam noodgedwongen sluiten voor maximaal twee weken vanwege coronabesmettingen onder het personeel.

Sinds 3 augustus zijn er in totaal tien werknemers positief getest op corona. „Bij het merendeel van de besmettingen lijkt de bron buiten de Bijenkorf te liggen. Dit is gemeld en bevestigd bij en door de GGD”, aldus het bedrijf.

In totaal werken er 1400 mensen in de winkel in Amsterdam die de komende tijd thuis moeten blijven. Het is niet duidelijk of zij tijdens die periode krijgen doorbetaald. „Daar kunnen we nu nog geen informatie over geven”, zegt een woordvoerder.

De betreffende medewerkers zijn volgens de geldende richtlijnen van de GGD thuis in quarantaine gegaan. Alle directe collega’s krijgen buitengewoon verlof om zich te testen. Tot op heden zijn er geen medewerkers gemeld die tijdens het werk zijn besmet.

Extra maatregelen

De Bijenkorf heeft uit voorzorg extra maatregelen getroffen zoals een diepte-reiniging van de winkel en medewerkers dragen sinds zaterdag 15 augustus allen een mondkapje.

Deze maatregelen komen boven op de eerder genomen maatregelen zoals de 1,5 meterregel, een beperkt aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkel mag zijn en plexiglas schermen op de kassa’s.

De extra maatregelen zijn op een werkbezoek op 17 augustus besproken met de GGD waarbij de adviezen van de GGD zich beperkten tot het delen van een instructievideo voor het dragen van mondkapjes en het drie keer per dag wisselen van de mondkapjes in plaats van twee keer.

’Grote impact’

Volgens ceo Giovanni Colauto heeft de Bijenkorf er sinds de heropening van de winkels alles aan gedaan om een zo veilig mogelijke winkel- en werkomgeving te creëren. „Ik betreur daarom het besluit om de winkel in Amsterdam tijdelijk te moeten sluiten. Dit heeft een grote impact voor de Bijenkorf en ook voor de stad Amsterdam.”

De andere winkels van de Bijenkorf blijven geopend.