Nieuws/Buitenland
1377995
Buitenland

België bedekt door pak sneeuw, maar ook chaos

Belgen op een winterse wandeling.

Belgen op een winterse wandeling.

GENT - Wij moeten het doen met plaatselijk natte sneeuw, maar onze zuiderburen zijn door Moeder Natuur blij gemaakt met forse sneeuwbuien op verschillende plekken van het land. Daardoor ligt er een hagelwitte deken over het landschap heen. Bekijk hieronder de foto’s en video’s.

Belgen op een winterse wandeling.

Belgen op een winterse wandeling.

In de regio Gent ligt een flinke witte laag, maar ook bijvoorbeeld het natuurgebied De Ardennen is veranderd in een winters ’wonderland’.

Dat heeft wel vervelende gevolgen voor het verkeer. Op het hoogtepunt stond donderdag 450 kilometer file, de ergste avondspits van het jaar. De weg van Antwerpen naar Gent was volledig afgesloten door verschillende ongelukken met vrachtwagens.

Toch overheerst de pret. Donderdag 30 november heet inmiddels op z’n Vlaams ’de beste winterdag sedert 2013’. De doorgaans zo ingetogen Belgen zijn op sociale media welhaast in euforische stemming.

Andere Vlamingen zijn wat minder goedgemutst, zoals Femke.

Ook Nederlander Wesley heeft aan sneeuw een broertje dood, nat of niet. Zijn oplossing is wel creatief.

Nederlandse weermannen proberen zich ondertussen te verkneukelen over hetgeen wij hebben gekregen: plaatselijk buien met natte sneeuw, die nauwelijks blijft liggen, maar wel een winters gevoel geeft. Mogelijk krijgen wij zaterdag wel een mooi winters landschap, volgens Weerplaza.