Nieuws/Buitenland
137808777
Buitenland

Man treft zeldzame ’zeeduivel’ op strand Californië

SAN DIEGO (CA) - Een Amerikaanse man heeft onlangs een opvallende vondst gedaan op een strand bij San Diego, Californië. Hij dacht een kwal te zien, maar het bleek te gaan om een zeldzaam zeemonster.

De zeevis, die normaal gesproken honderden meters diep zwemt, ziet er haast angstaanjagend uit. Jay Beiler deelde de plaatjes met Amerikaanse media. In de diepe krochten van de zee begeven zich wel meer van dit soort vrij onbekende vissoorten. Sommige van de zeldzame exemplaren duiken op langs de kust, zoals nu op Black’s Beach in North County.

Beiler liep rond 16.40 uur op het strand en zag van een afstandje een vreemd uitsteeksel. Het gaat om een zogeheten Pacific Footballfish, ook bekend als de Himantolophus, zeggen experts tegen KGTV. De laatste keer dat zo’n vis aanspoelde op het strand van San Diego is zeker twintig jaar geleden, meldt een natuurzee-organisatie. De Amerikaanse pers spreekt van een ’zeeduivel’.

Het exemplaar komt in de zee bij Noord- en Zuid-Amerika voor, maar werd in het verleden ook langs de kust van de Filippijnen en in Groenland gevonden.