Nieuws/Binnenland
1379701568
Binnenland

Wachtrij pretpark ontploft

Stormloop Efteling: ’Er zijn 10.470 wachtenden voor je’

KAATSHEUVEL - Het is zaterdagmiddag druk op de website van de Efteling. De interesse om een bezoek aan het attractiepark te reserveren is zo groot dat er online een grote wachtrij is ontstaan. Op het hoogtepunt stonden 22.000 mensen in de digitale wachtrij, zegt een woordvoerster van de Efteling.

Het attractiepark in Kaatsheuvel gaat op 20 mei weer gedoseerd open. De Efteling kan een maximumaantal gasten, een derde van de normale capaciteit, toelaten.

Bezoekers moeten vooraf reserveren, zo hebben de attractieparken gezamenlijk afgesproken. Zo wordt voorkomen dat mensen voor niks aan de poort staan en het te druk wordt in de parken.

De reserveringspagina ging zaterdag om 16.00 uur open. Vol goede moed kropen fanaten achter de computer of ’verversten’ ze de pagina’s op hun smartphone, want al snel bleken zij zich in goed gezelfschap te bevinden.

Toen mensen eindelijk door de wachtrij heen kwamen, „kreeg een deel van hen een foutmelding waardoor ze weer opnieuw de wachtrij in moesten”, schrijft Omroep Brabant.

Sommigen kregen de melding ’wachtrij wordt gepauzeerd’ te zien. De Efteling had namelijk op enig moment alles op pauze gezet. „Onze ict-afdeling is ermee bezig”, aldus een woordvoerder tegen de Brabantse tv-zender.

Het is op dit moment alleen voor abonnementhouders mogelijk om een reservering te maken. Overige bezoekers kunnen vanaf maandag 10.00 uur een bezoek aan de Efteling reserveren.