Nieuws/Binnenland
1379724
Binnenland

Politie rukt massaal uit voor vrijgezellenfeest

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is donderdagmiddag massaal uitgerukt, nadat een alerte ooggetuige ’een man in auto geduwd zag worden’. Deze ontvoering nam de politie uitermate serieus en dus werd er onder meer een helikopter ingezet. Al snel liep de klopjacht uit op een sof: het bleek te gaan om een vrijgezellenfeest.

Agenten kregen rond 13.15 uur de melding dat er een ’jongeman door een groep andere mannen in een auto werd geduwd’. „Diverse politie-eenheden rukten uit, de politiehelikopter werd ingeseind. Vrij snel daarna is een van de betrokkenen op de Linnaeusstraat achterover getrokken en bevraagd”, schrijft de politie op Facebook.

Maar het bleek om iets heel anders te gaan dan een ontvoering. „Een ontvoering? Nee meneer, we hebben een vrijgezellenfeestje”, zei ’de gegijzelde’ jongen tegen een van de agenten.

Huwelijksspeech

De politie had ondertussen ook contact gelegd met de ’vluchtauto’. Die keerde direct terug. Alle inzittenden zijn door een flinke club agenten gecontroleerd.

Na excuses van de mannen mochten zij weer verder met hun feest. „De bruidegom heeft nu vast een extra spannend verhaal voor zijn huwelijksspeech”, sloot de politie af.