Nieuws/Vrouw

Verhalen achter het nieuws

‘Mijn man kwam om door lading zonnebloempitten’

Door Daisy Heyer

In Duitsland zijn dinsdag een Nederlander en een Duitser omgekomen bij een bedrijfsongeval. De mannen werden bedolven onder een berg grind. "Weer een gezin dat plotsklaps in puin ligt", dacht Sjoukje (44). Ook haar man kwam, zeven jaar geleden, bij een bedrijfsongeval om het leven.

„Ik liep naar binnen om koffie te zetten, toen de deurbel ging. Ik keek en zag twee agenten. Natuurlijk schrok ik, maar ik dacht geen moment dat er iets met Albert-Jan gebeurd zou zijn. 'Kom maar even binnen, of is het heel ernstig?; zei ik nog nonchalant. Maar het was ernstig: Albert-Jan was tijdens zijn werk om het leven gekomen."

„Albert-Jan was met zijn volgeladen vrachtwagen bij de fabriek in een betonnen laadbunker gereden. Om te lossen. Wat de lading was weet ik niet zeker, maar ik dacht iets als biologische zonnebloempitten.

Schijnbaar ging de achterkant van de vrachtwagen niet open en heeft Albert-Jan daarom met een hamer tegen een klem geslagen. De klep van de vrachtwagen ging toen open maar raakte hem. Hij kwam klem te zitten tussen de klep en de muur van de betonnen bunker en werd bedolven onder de lading.

Onvoorstelbaar, want Albert-Jan waarschuwde collega's juist altijd om de klep nooit met een hamer te openen. Maar we doen helaas allemaal wel eens iets stom, alleen in dit geval liep het desastreus af.”

Lees het hele verhaal van Sjoukje nu op VROUW: ‘Het bedrijf aanklagen, de 'schuld' geven of me heel erg bezighouden met wat er anders zou kunnen doe ik niet meer.’