Nieuws/Binnenland
1381144215
Binnenland

Zo reageert bevolking op mea culpa Oranjes

Amsterdam - De eerste, online reacties op het mea culpa van de Oranjes lijken niet mals. Op Twitter schrijft men onder meer: „Ik heb genoten. Het is het best betaalde theatergenootschap van Nederland, maar je krijgt wel waar voor je geld.” Een ander schrijft: „Te ergerlijk voor woorden wat een poppenkast.”

Toch klinken er ook positieve en mildere geluiden. „Trots!”, „Iedereen geeft kritiek alsof we zelf nooit eens een fout gemaakt hebben”, en „Je hoeft geen spijt te hebben. Leven en laten leven.” Weer een ander schrijft: „Is niet erg Wimpie. Nederland houdt nog steeds van je en je hoeft je niet schuldig te voelen. Het is binnen de regels :))”

Naast de positieve en negatieve reacties op de videobeelden grijpt men met het fragment ook de kans om allerlei grappen te maken:

’Geen tickets voor hele gezin’

Niet alleen nu, na de publicatie van de video, laat het volk van zich horen. Ook toen bekend werd dat de royals op reis gingen deed dat flink wat stof opwaaien.

Dinsdagavond werd bekend dat de prinsessen Amalia en Alexia nog even op het vakantieadres waren gebleven. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) waren er geen tickets beschikbaar voor het hele gezin.