Nieuws/Binnenland
1381715024
Binnenland

Échte dealer even verderop aangehouden

Agent in burger aangezien voor drugsdealer in Bloemendaal

Bloemendaal - Een agent in burger werd in de nacht van zondag op maandag aangezien voor een drugsdealer. De politie werd opgeroepen voor geluidsoverlast vanuit een huis in Bloemendaal. Een agent in burger was als eerste ter plaatse en zette zijn auto in een parkeervak tegenover het huis, in afwachting van zijn collega’s.

Zonder enige aanleiding kwam er een jongeman uit het huis naar de auto van de agent in burger lopen. Hij vroeg hem of hij ’iets voor hem had’. Hierop zei de agent dat hij niets verkocht, maar de jongen bleef vastberaden dat hij iets van de agent diende te krijgen.

De agent besloot in het misverstand mee te gaan omdat hij vermoedde dat de bestelling drugs betrof. Hij zei dat hij ook op iets wachtte. De jongeman belde vervolgens de persoon waar hij iets bij had besteld. Tijdens het telefoongesprek luisterde de agent in burger ieder woord mee.

De drugsdealer bleek 50 meter verderop geparkeerd te staan. De agent in burger en de jongeman liepen samen naar de dealer toe. Op dat moment kwamen ook de eerste politieauto’s aanrijden. De dealer kon ter plekke worden aangehouden. In zijn onderbroek werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. Hij zit momenteel vast.

De jongeman nam bij het zien van de politieauto direct de benen. De politie Bloemendaal schrijft op Facebook: ,,Wij willen deze jongeman nog wel even bedanken voor zijn behulpzaamheid! De dealer zit in afwachting van zijn verhoor bij ons in het cellencomplex.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo