Nieuws/Binnenland
1381751890
Binnenland

Curaçao versoepelt regels voor Nederlandse toeristen

AMSTERDAM - Reizen naar Curaçao wordt makkelijker. Nederlanders kunnen vanaf deze woensdag gewoon hun digitale coronapas (DCC) gebruiken. Gevaccineerden hoeven bovendien niet meer op de derde dag na aankomst te testen.

Curaçao is een van de weinige zonbestemmingen die op geel staat en is daardoor ongekend in trek bij de Nederlandse toerist. De maatregelen om op het eiland te komen vormden echter wel een drempel. Zo kon niet gebruik gemaakt worden van het Europese Corona Certificaat – de coronacheck-app. In plaats daarvan was een internationaal coronabewijs nodig.

Dat hoeft niet meer, maakte de overheid op het eiland dinsdag bekend.

Een andere drempel was de test die mensen drie dagen na aankomst moesten doen op het eiland. Die moest van tevoren geboekt en betaald worden. Ook dat hoeven Nederlanders (voorlopig) niet meer. Nederland geldt namelijk als een land met laag risico, en dat houdt in dat gevaccineerden geen test hoeven te doen.

Voor vertrek moeten reizigers nog wel een hoop gegevens invullen op dicardcuracao.com om zo een Digital Immigration Card en een Passenger Locator Form te krijgen.