Nieuws/Binnenland
1381885880
Binnenland

Ahmed Marcouch: ’Weg naar snelle geld moet worden afgesneden’

’Ouders medeplichtig aan ontsporing kind’

Ahmed Marcouch

Ahmed Marcouch

ARNHEM - Bij de strijd tegen de oprukkende georganiseerde misdaad is een stevige rol weggelegd voor ouders van jongeren die ontsporen. Niet alleen drugsgebruikers zijn medeplichtig, maar ook ouders die zwijgen over hun kinderen of over jonge wijkgenoten die ineens verdacht veel geld hebben.

Ahmed Marcouch

Ahmed Marcouch

Dat zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem naar aanleiding van het rapport De Achterkant van Amsterdam, dat vorige week uitlekte via De Telegraaf. In het rapport van de onderzoekers Pieter Tops en Jan Tromp staan alarmerende passages over jongeren die kiezen voor een loopbaan in ’de drugs BV’. Soms al op zevenjarige leeftijd. Vaak kunnen ze de verleiding van het grote geld niet weerstaan.

Duizenden gezinnen in vooral de grotere steden zien hun kinderen of vriendjes thuiskomen met veel geld en zwijgen. Of profiteren zelfs mee. Marcouch vindt ook dat de weg naar het ’snelle geld’ voor jongeren moet worden afgesneden. „En dat betekent meer crimineel geld afpakken, flink handhaven en ook meer aandacht voor het opsporen van drugs”, zo pleit Marcouch voor de terugkeer van narcotica-afdelingen bij de politie-eenheden.