Nieuws/Binnenland
138362388
Binnenland

Honderd mensen op straat na ontploffing van mortierbom in wooncomplex Leiden

LEIDEN - Zo’n honderd bewoners van een appartementencomplex aan de Schipholweg in Leiden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun huis tijdelijk moeten verlaten. De woningen werden ontruimd wegens het afgaan van zeer zwaar professioneel vuurwerk op de begane grond.

Achter de fietsenstalling van het pand op de begane grond werd een mortierbom afgestoken, vlak naast een aantal woningen. Door de klap werden plafondplaten en een muur ontzet. Ook liep een badkamer schade op, terwijl bewoners op dat moment lagen te slapen. Een explosievenexpert van de politie trof een soortgelijk stuk vuurwerk aan, dat niet was ontstoken. Deze is in beslag genomen.

Eerder die nacht bezochten agenten het pand aan de Schipholweg al, omdat er een feestje aan de gang was. De politie kregen meerdere meldingen van overlast. Er werd onder meer glaswerk naar beneden gegooid. Agenten deelden meerdere boetes uit omdat een aantal aanwezigen zich niet kon legitimeren.

De politie is een onderzoek gestart naar de vuurwerkbom. Er is niemand gewond geraakt, ook is er vooralsnog niemand aangehouden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop