Nieuws/Binnenland

Waarschuwingen voor ijzel en sneeuw

DE BILT - UPDATE 10.27 uur - Vanwege dichte mist heeft het KNMI zaterdag voor heel het land code geel afgegeven. Het weerinstituut waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden door het slechte zicht. Verschillende vluchten op Schiphol en Eindhoven Airport zijn vertraagd of zelfs geannuleerd.

Volgens Weeronline is het zicht tussen de vijftig en honderd meter en kan het lokaal nog minder zijn. „De mist lost maar met moeite op en het kan tot de middag duren tot het zicht iets beter wordt.”

Weeronline waarschuwt dat de nacht van zaterdag op zondag plaatselijk spekglad kan worden door ijzel, omdat regen over het land trekt en de temperatuur van het wegdek waarschijnlijk onder nul ligt. In het zuiden, zuidoosten en oosten valt enige tijd sneeuw.

Annuleringen vluchten

Door de mist lopen veel vluchten van en naar Schiphol zaterdagochtend vertraging op. De luchthaven waarschuwt dat wie gaat vliegen of een aankomende vlucht verwacht, het beste de website en app van Schiphol kan raadplegen of contact kan opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

De verwachting is dat de mist pas in de middag zal optrekken, zegt een woordvoerster van Schiphol.

Ook enkele vluchten van en naar Eindhoven zijn vertraagd door de mist. Rotterdam The Hague Airport meldt dat daar geen sprake is van vertragingen.

Bekijk meer van