Nieuws/Binnenland

Schiphol waarschuwt voor vertragingen

ANP

SCHIPHOL - Mensen die zaterdag met met vliegtuig reizen of reisden hebben of hadden veel last van dichte mist. Veel vluchten van en naar Schiphol en Eindhoven Airport liepen vertragingen op, andere gingen helemaal niet. KLM alleen al moest 29 (voornamelijk Europese) vluchten annuleren.

ANP

Volgens een woordvoerster van Schiphol ging het aan het einde van de middag weer de goede kant op, de mist trok daar op.

In de omgeving van Eindhoven zorgt de mist zaterdagavond nog steeds voor problemen. De hele dag al moesten vluchten die op Eindhoven Airport wilden landen uitwijken naar onder meer Schiphol. Passagiers zijn met bussen naar andere luchthavens gebracht en op de luchthaven is het drukker dan normaal gesproken, met mensen die wachten of ze mogelijk alsnog kunnen vertrekken. Een aantal vluchten kon helemaal niet vertrekken.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt het ontzettend vervelend voor passagiers te vinden, helemaal omdat de situatie steeds weer verandert. Hij verwijst reizigers naar de website, daar is de actuele situatie te zien.

Lees meer over