Nieuws/Opmerkelijk
1384698
Opmerkelijk

Bejaarde test zelfgemaakt gif op medebewoners zorgcentrum

Wonderboom

Wonderboom

VERMONT - In het Amerikaanse Vermont heeft een oudere vrouw in een verzorgingstehuis bekend het gif ricine bereid te hebben. Ze testte dit vervolgens op haar medebewoners.

Wonderboom

Wonderboom

De 70-jarige Betty Miller werd dan ook aangeklaagd voor ’het bezit van biologische wapens’. Ze werd ’gesnapt’ toen ze zich in het lokale medisch centrum aanmeldde en daar ronduit vertelde dat ze ricine had gemaakt en het stiekem ook nog eens had toegediend bij de andere bewoners. De politie werd vervolgens door hulpverleners ingelicht.

De ricine werd dan ook al snel in haar kamer van haar appartement gevonden. De instructie om het te bereiden lag ernaast. Het erg giftige poeder werd bereid met bonen van een wonderboom. Ze haalde twee tot drie eetlepels ricine uit zo’n 30 a 40 bonen van de wonderbomen die in de tuin van het zorgcentrum staan. Deze bomen zullen dan ook verwijderd worden. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

Lieve dame

Uit documenten uit de rechtszaal blijkt dat Miller in eerste instantie vooral ’zichzelf wilde verwonden’, maar niet voordat ze het had uitgetest op haar medebewoners. Ze heeft tot drie keer toe ricine in het eten van haar rusthuisgenoten gestopt, vertelde ze aan de FBI.

Toch had geen bewoner last van de vergiftiging. Een vrouw had wel sporen van ricine in haar urine, maar verder geen symptomen. De actie van Miller werd als ’zeer verrassend’ ervaren. De mensen die haar kennen omschrijven haar als ’een lieve, aardige dame die erg goed voor haar hondje zorgt’.

De vrouw moet nog minstens een week in de cel blijven, tot haar hoorzitting begint.