Nieuws/Binnenland
1384727
Binnenland

Plofkraak in pand Erik Hulzebosch, gestolen vrachtwagen brandt uit

GRAMSBERGEN - In Gramsbergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd met een vrachtwagen een ram- én plofkraak te plegen op een pinautomaat. De gevel van het pand liep grote schade op en de daders zijn gevlucht. Eigenaar van het getroffen gebouw is voormalig marathonschaatser Erik Hulzebosch.

Zo rond 04.15 uur reed de vrachtwagen tegen de gevel van een Rabobank aan de Bezantijnenstraat aan. Al snel bleek dat het om een plofkraak ging, meldt de politie. De daders probeerden vervolgens de pinautomaat op te blazen met explosieven. „Ik hoorde twee knallen en stond rechtop in bed”, aldus een buurtbewoner tegen De Stentor.

Na deze plofkraak besloten de de dieven - met bivakmutsen - de cabine van de gestolen vrachtwagen in de fik te zetten om hun sporen uit te wissen. Vervolgens reden ze weg in een donkerkleurige wagen.

Kinderdagverblijf

Hulzebosch blijkt eigenaar te zijn van het zwaar beschadigde gebouw. Kinderdagverblijf Eigenwijz en de Buurtzorg hebben zich in het pand gevestigd. Kinderen kunnen komende maandag niet terecht op het kinderdagverblijf, daarvoor is de schade te groot.

Erik Hulzebosch

Erik Hulzebosch

Of de daders wat hebben buitgemaakt is niet bekend. De politie heeft de omgeving afgezet en verricht onderzoek.