Nieuws/Binnenland
1385419771
Binnenland

Parkbeheerder: ’Een grote schok’

Vier aanhoudingen na vondst dode man op vakantiepark Nieuwediep

De politie doet onderzoek op het vakantiepark

De politie doet onderzoek op het vakantiepark

NIEUWEDIEP - De dode man die maandag op vakantiepark Aqualand in Nieuwediep is aangetroffen, is een 38-jarige man uit Polen. Dat bevestigt de politie. Naast drie aanhoudingen eerder op de dag, is nu ook een vierde persoon aangehouden. De parkbeheerder reageert geschokt.

De politie doet onderzoek op het vakantiepark

De politie doet onderzoek op het vakantiepark

Marcel van der Lyke, als directeur vastgoedmanagement van Groningse Panden eindverantwoordelijk voor Aqualanda, is zeer geschokt door vondst van de overleden man op het park. „Niet alleen een schok voor mij, maar ook zeker voor de nabestaanden en de mensen die werkzaam zijn op dit park. ”

De huisjes op het park worden volgens Van der Lyke uitsluitend verhuurd aan grotere uitzendorganisaties, die veelal werken met buitenlandse arbeidskrachten. „Maar over de toedracht van het incident, weet ik zelf ook nog niets.”

Van der Lyke hoorde rond het middaguur van de reanimatie op Aqualanda. Daarop nam zocht hij contact met de coördinator op het park, om te zorgen dat hulpdiensten ruim baan zouden krijgen. Hij onderhield kort contact met de politie, maar hoorde daarna niets meer. „Het bleef angstvallig stil. Pas laat op de middag hoorde van het overlijden van de man. Door de jaren heen hebben we wel wat kleine incidenten gehad, zoals dat vaker gaat op parken waar veel arbeidsmigranten zijn gehuisvest. Maar iets als dit, is heel erg schrikken. We laten alles nu even op ons afkomen.”

Auto’s uit Slowakije, Tsjechië en Polen

Op het park is de politie druk met het onderzoek. Bij het betreffende huisje zijn de afvalcontainers overvol en de politie heeft er linten omheen gespannen. Aan het eind van de middag arriveren er auto’s uit Slowakije, Tsjechië en Polen. „We zijn ook verrast door wat er gebeurt’’, zegt een Poolse man. „We zijn net terug van ons werk, dat is hier 60 kilometer vandaan. We vertrekken’s ochtends al om 5 uur. We weten niet wat er aan de hand is.”

Ook Dominik uit Polen weet niet wat er vandaag is gebeurd, ook al was hij de hele dag thuis. Normaal werkt hij in Kornhorn. „Vanwege corona mogen we alleen contact hebben met de mensen met wie we in één huisje wonen. We weten dus niet van de mensen die hier verder wonen.”

Vierde man aangehouden

Eerder liet de politie al weten drie aanhoudingen te hebben verricht. Nadat de identiteit van het slachtoffer bekend was gemaakt, bleek ook een vierde persoon te zijn gearresteerd. Er wordt onderzoek gedaan naar hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. Hij zou in ’verdachte omstandigheden’ zijn gevonden. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.