Nieuws/Binnenland
138579
Binnenland

Getuige: ’Man met bivakmuts opende het vuur’

Twee doden bij schietpartij Zoetermeer

ZOETERMEER - UPDATE 15:40 uur - Bij een schietpartij op de Edisonstraat in Zoetermeer zijn dinsdagmorgen twee doden gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten en komt nog met een signalement. De slachtoffrs zouden een vader en zoon zijn. Volgens omstanders zijn de twee in een auto gevonden.

De twee wonen op een woonwagenkamp op ongeveer een kilometer van de plek van de moord. Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf.

Rond 11.00 uur vond de schietpartij plaats op een ietwat afgelegen industrieterrein. De schietpartij leek op een liquidatie, melden omstanders. De slachtoffers werden zwaargewond aangetroffen, maar zijn korte tijd later overleden. Het geweld speelde zich af voor de deur bij een autospuiterij en een boksschool.

’Vermomd met bivakmuts’

Volgens een getuige reden twee mannen in vermoedelijk een BMW met hoge snelheid de Edisonstraat in. „Een man, die was vermomd met een bivakmuts, stapte uit en opende het vuur op twee mannen die in een auto zaten”, zegt een medewerker van de Zoetermeerse glashandel tegen De Telegraaf. Twee collega's zagen het volgens hem voor hun ogen gebeuren.

De aanleiding van de schietpartij is nog niet duidelijk. Vooralsnog is er niemand opgepakt.

Auto uitgebrand

Enkele straten verderop werd na de schietpartij een uitgebrande BMW aangetroffen. Die auto is „onderdeel van het onderzoek”', zei een woordvoerster van de politie. Over de mogelijke toedracht van de schietpartij kon ze nog niet meer vertellen.

Agenten zijn massaal ter plekke. Langs de A12 staan meerdere politiewagens. Ook een politiehelikopter is ingezet.

Burgemeester Charlie Aptroot laat weten ’enorm geschrokken’ te zijn. „Ik vind het verschrikkelijk. Echt heel erg”, zegt de burgemeester.

Geen verband met woningoverval

Eerder op de dag werd een woning overvallen aan de Koningstraat in Zoetermeer door twee jongens. Volgens de politie is er vooralsnog geen verband tussen de woningoverval en het schietincident.

Weet u meer? Neem dan contact op met onze verslaggever Mick van Wely.