Nieuws/Binnenland
138709
Binnenland

Collega’s in tranen na arrestatie hoofdofficier

Amsterdam - De verslagenheid onder collega’s van de van seks met een 16-jarige verdachte plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Vincent L. is groot, blijkt uit een persoonlijk blog van persofficier Gabriëlle Hoppenbrouwers. Bizar dat ineens één van je collega’s thuis wordt opgehaald door de politie.”

In het toren aan het IJdok is behalve het functioneel parket, waar de vorige week gearresteerde hoofdofficier Vincent L. (44) tijdelijk de baas was, ook het Amsterdamse arrondissementsparket gevestigd. Persofficier Hoppenbrouwers beschrijft in haar blog die zij regelmatig op internet publiceert over haar werk de verbijstering onder haar collega’s, als zij afgelopen week horen dat L. is gearresteerd.

Tranen

Ik zag ongeloof en ook af en toe een traan in de ogen van collega’s. En er waren enorm veel onbeantwoorde vragen: ’Echt waar? En thuis dan? En als, waarom dan?’ Bizar dat ineens één van je collega’s thuis wordt opgehaald door de politie, dat in zijn huis een huiszoeking plaatsvindt, dat één van je collega’s dus verdachte is van een heftig strafbaar feit, dat die collega in het cellenblok zit te wachten op zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Om het ook niet te hebben over de officier van justitie die dit onderzoek doet. Maar uiteraard geldt het strafrecht voor iedereen dus ook voor een medewerker van het OM als deze zich schuldig zou maken aan strafbare feiten. Maar dan nog; deze zaak kent alleen maar verliezers en is een drama voor alle partijen… zoals helaas zoveel zaken.”

Nog steeds verdachte

L. werd afgelopen vrijdagmiddag na twee dagen voorlopige hechtenis vrijgelaten. Volgens de Amsterdamse rechter-commissaris bestaan er ernstige verdenkingen, maar zijn er onvoldoende gronden om de man nog langer vast te houden. Wel blijft hij verdachte.