Nieuws/Buitenland
1387642305
Buitenland

Lawines in Oostenrijk eisen opnieuw levens, veel vraag om reddingshulp

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

KALTENBACH - In Oostenrijk hebben lawines zondag zeker vijf levens geëist. Het aantal overleden slachtoffers sinds vrijdag staat inmiddels op acht, melden Oostenrijkse media. In Zwitserland en Italië vielen ook slachtoffers

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

In Oost-Tirol werd zondag de 59-jarige bestuurder van een sneeuwschuiver dood aangetroffen onder een massa sneeuw. Het lichaam van een vermiste 62-jarige skiër werd in Kaunerberg gevonden onder de sneeuw en in Sankt Anton am Arlberg werden de lichamen van twee wintersporters van 29 en 33 jaar geborgen, meldt persbureau APA.

Zaterdag waren al een 17-jarige skiër uit Nieuw-Zeeland en een 55-jarige Duitser om het leven gekomen en een dag eerder een 32-jarige Chinese man. Zij hadden zich ondanks waarschuwingen allen buiten de pistes begeven.

Alarm

Het waarschuwingsniveau van vier op een schaal van vijf in Tirol weerhield veel wintersporters er niet van zich buiten de bewegwijzerde paden te begeven, aldus de autoriteiten. Het kwam daardoor zaterdag tot tal van reddingsacties, die soms vanwege de gevaarlijke situatie moesten worden afgebroken. De waarschuwingsdiensten uit de deelstaten Tirol en Vorarlberg roepen wintersporters ook zondag op tot grote voorzichtigheid.

In Zuid-Tirol in Italië kwam zaterdag een Duitse vrouw van 31 jaar om het leven toen ze skiënd door een lawine werd gegrepen. In Zwitserland overleden zaterdag twee wintersporters door lawines, een 56-jarige vrouw en een 52-jarige man.