Nieuws/Buitenland

Seehofer bereid plaats te maken als premier

Horst Seehofer

Horst Seehofer

AFP

MÜNCHEN - CSU-leider Horst Seehofer is in principe bereid zijn functie als premier van Beieren nog voor de deelstaatverkiezingen in het najaar van 2018 over te dragen aan een opvolger. Als mogelijk tijdstip heeft hij het eerste kwartaal van volgend jaar genoemd. Dat heeft een bron binnen het partijbestuur bevestigd tegenover persbureau DPA.

Horst Seehofer

Horst Seehofer

AFP

Eerder op de dag stelde Seehofer (68) voor zich nog wel te kandideren als partijvoorzitter, maar niet als lijsttrekker van de CSU voor de Beierse parlementsverkiezingen. De partijtop voerde zondag overleg over de al weken slepende machtsstrijd in de gelederen en over de toekomst van de huidige voorman.

Seehofer staat mede door de tegenvallende uitslag van de Bondsdagverkiezing onder druk om in elk geval op één leidende positie plaats te maken. Maandag is een buitengewone vergadering van het bestuur en de fractie. Dan moet ook duidelijk worden of de CSU minister van Financiën Markus Söder naar voren schuift als premier of dat de fractie wil stemmen tussen hem en Joachim Herrmann, de minister van Binnenlandse Zaken.

Lees meer over