Nieuws/Binnenland
1390188
Binnenland

Politie overspoeld met tips vermiste Abdullah

SCHIEDAM - De politie wordt overspoeld met tips over de vermiste Abdullah Mazmahor uit Schiedam. „Het aantal is nu zelfs niet meer te tellen”, aldus de politie. Een woordvoerster zei dat alle tips die binnenkomen worden nagetrokken. „Of daar iets concreets uitkomt, is nu nog moeilijk te zeggen.”

Het Amber Alert voor de vermiste tiener is dan ook ingetrokken omdat het zijn doel heeft bereikt. Volgens de organisatie heeft het systeem zeker 12 miljoen Nederlanders bereikt.

Zondag werd het Amber Alert gegeven nadat de 15-jarige jongen op vrijdag 1 december was weggelopen van huis. Abdullah is doof, autistisch, verstandelijk beperkt en heeft medicijnen nodig voor zijn hart.

Alle logische plekken waarmee de vermiste Abdullah vertrouwd is, zijn inmiddels onderzocht. De politie meldt dat het een moeilijke zoektocht is omdat er geen enkel idee is waar de jongen verblijft. De politie roept op alert te zijn op ingetikte ruiten en openstaande deuren.

Kelderboxen

Abdullah heeft een voorliefde voor leegstaande gebouwen, oude panden en kleine ruimtes zoals kelderboxen of tuinhuisjes. „We zoeken op alle plekken waarvan wij denken dat hij daar kan zitten, maar we vragen mensen ook om zelf te controleren op dit soort plekken”, aldus de politie.

De politie probeert zich in de gedachtegang van de jongen te verplaatsen. De jongen houdt erg van oude spullen en snuffelt graag in vuilnis naar dingen die hem interesseren. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij nu andere kleren draagt dan bij zijn verdwijning.