Nieuws/Binnenland
1391123
Binnenland

Vermiste Abdullah gevonden

SCHIEDAM - De vermiste Abdullah Mazmahor (15) is maandagmiddag in goede gezondheid gevonden. De politie meldt dat hij werd gevonden in tuinhuizencomplex Vijfsluizen (video onderaan), en het naar omstandigheden goed maakt.

De jongen uit Schiedam is gevonden in de buurt van Vijfsluizen, tussen Schiedam en Vlaardingen. Na een tip gingen wijkagenten meteen daarheen om te checken of het inderdaad om Mazmahor ging. Dat blijkt zo te zijn.

Het complex waar Abdullah werd gevonden, stond al op de radar. „Het tuinhuizencomplex had continue de aandacht van de zoekacties”, schrijft de politie. Hoe lang Abdullah daar heeft gezeten, is niet bekend.

’In tuinhuisje’

Zondag werd een Amber Alert uitgestuurd nadat de 15-jarige jongen op vrijdag 1 december was weggelopen van huis. Abdullah is doof, autistisch, verstandelijk beperkt en heeft medicijnen nodig voor zijn hart, waardoor er de nodige reden tot zorg was. Bovendien was hij zonder jas van huis vertrokken.

De politie liet weten dat Abdullah een voorliefde had voor ’leegstaande gebouwen, oude panden en kleine ruimtes zoals kelderboxen of tuinhuisjes’. Hij hield van roestige, oude prullaria.

Die aanwijzingen lijken dus niet geheel onterecht te zijn geweest, nu Abdullah is gevonden bij de tuinhuisjes. Op video’s circuleren ondertussen video’s met blije vrijwilligers en vermoedelijke familieleden.