Nieuws/Binnenland

Horror in de lucht: nagels, stinksokken en ’hoe kaap je een vliegtuig?’

Door Onze Redactie

Leuk, vliegen? Foto ter illustratie.

Leuk, vliegen? Foto ter illustratie.

C SPRAY/YOUTUBE

AMSTERDAM - Klagen over je medepassagiers tijdens een vlucht: het is bijna net zo populair als klagen over treinvertragingen. Een echtpaar kreeg vorige week een forse schadevergoeding omdat ze tussen twee hele dikke passagiers zaten - de nachtmerrie van veel reizigers. Maar stel dat jouw medepassagier op google intypt ’hoe kaap je een vliegtuig?’ of lachend verklaart dat ’dit toestel zal neerstorten’? Dan heb je met dikke buren nog geluk... Op het forum Quora delen passagiers hun ergste verhalen.

Leuk, vliegen? Foto ter illustratie.

Leuk, vliegen? Foto ter illustratie.

C SPRAY/YOUTUBE

Christina Knox vloog eens vanuit Amerika naar Zuid-Korea, een vlucht van twaalf uur. „Toen we opstegen, legde een oude dame zich neer op een leegstaande stoel, en plaatste haar voeten op mijn schoot. Stinkende sokvoeten, bah!”, zo schrijft ze op Quora.

„Ik duwde ze voorzichtig weg, en zei: ’Laten we ze daar beneden houden’. Ze lachte vriendelijk, mompelde iets in Koreaans en legde haar voeten gewoon terug.”

’Eh, oja’

Een ander kreeg ineens twee voeten van achteren: iemand legde dus de voetjes op de armleuningen van de stoel ervoor. Brutaal, en vooral ’smerig’, zo vond de vrouw.

Nog bonter maakte de buurman van Shane Told het. „Hij trok zijn schoenen uit. Best normaal. Toen trok hij ook z’n sokken uit. Ietwat vreemd, dacht ik. Maar toen pakte hij een schaartje uit zijn jas, haalde zijn knie omhoog, plantte zijn voet in het midden van de stoel en wilde zijn grote teennagel gaan knippen.”

Toen zei ik: „Dit kun je niet menen, man!” Vervolgens bedacht de man zich razendsnel. „Oh, ja, misschien een beetje raar om dat hier te doen.”

Vliegtuig kapen

Abdullah had een nog vervelendere ervaring. Hij heeft vliegangst, en besloot een praatje met zijn buurman aan te knopen. Die vond het vooral hilarisch. „Dit vliegtuig gaat neerstorten!”, schaterde hij.

Lille Mingo had vermoedelijk de engste ervaring. Ze ging zitten, met naast haar een vriendelijke vrouw van ongeveer 30. „Tien minuten voor het opstijgen, pakte ze haar telefoon, en googelde ze ’Hoe kaap je een vliegtuig?’. Ik begon te zweten. Van binnen schreeuwde ik van angst: wat gebeurde hier?”

„Even later nam ze een grote stapel papieren uit haar tas. Ik las in de haast: Proefschrift beveiligingsprotocollen in de luchtvaart”, aldus Lille Mingo. De vrouw naast haar bleek een academicus die onderzoek deed. „Ze keek me aan, en we begrepen elkaar. Ik zei ’phieeew’ en we lachten allebei.”

Lees meer over