Nieuws/Binnenland
1393029752
Binnenland

Barmannen opnieuw vrijgesproken voor seks met vrouw

Ter illustratie.

Ter illustratie.

LEEUWARDEN - Drie barmannen van een Gronings feestcafé die verdacht werden van seks met een dronken vrouw zijn ook in hoger beroep vrijgesproken.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Het gerechtshof in Leeuwarden deed vrijdag uitspraak. Het hof ziet net als de rechtbank in Groningen onvoldoende bewijs voor seks tegen de wil van de vrouw (20). Zo is niet duidelijk vast komen te staan hoeveel alcohol de vrouw had gedronken en in hoeverre zij verminderd bewust was.

Het Openbaar Ministerie (OM) was in hoger beroep gegaan. Justitie eiste andermaal een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 180 dagen. Volgens het OM was de vrouw te dronken om weerstand te bieden.

De drie barmannen hadden in de nacht van 25 augustus 2016, na sluitingstijd, gezamenlijk seks met de vrouw. Dit gebeurde achterin een café in hartje Groningen. Volgens de mannen wilde de vrouw zelf de groepsseks. Zij had die avond urenlang uitdagend gedanst in de uitgaansgelegenheid en om de seks gevraagd. De advocaat van de mannen wees bij de inhoudelijke behandeling van de zaak, twee weken geleden, op getuigenverklaringen. Ook zou op beelden van een bewakingscamera te zien zijn dat de vrouw goed wist wat ze deed.