Nieuws/Buitenland
1393569153
Buitenland

Echtgenoot aangehouden

Lichaam Belgische boerin gevonden in melktank

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het Luikse parket, afdeling Verviers, heeft een onderzoeksrechter de opdracht gegeven om uit te zoeken hoe een 63-jarige boerin uit Plombières, bij Eupen, om het leven is gekomen. Haar levenloze lichaam werd dinsdagavond door haar man teruggevonden in een lege melktank in een bijgebouw van hun boerderij.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

„Ze leefde voor haar man, haar kinderen en hun boerderij.” De buren van Ghislaine Roemers-Thissen zijn diep geschokt door het drama dat zich in hun kleine dorp heeft afgespeeld, zo weet Het Nieuwsblad. De vrouw werd algemeen geprezen om haar inzet voor haar gezin en de melkveeboerderij die ze al jaar en dag met haar echtgenoot runde. „Een kalme vrouw, die haar huis slechts verliet om boodschappen te doen.”

Dinsdagavond vond haar man zijn echtgenote nergens en ging naar haar op zoek. Hij vond haar lichaam in een lege melktank in een van de bijgebouwen van hun boerderij. Voor Ghislaine mocht hulp helaas niet meer baten.

Na een uitwendig onderzoek van het slachtoffer kwam de patholoog tot de conclusie dat er aanwijzingen waren voor een verdacht overlijden. Daarop gelastte het parket een onderzoeksrechter met de zaak. Die heeft nu de echtgenoot van het slachtoffer aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag.

Strubbelingen

Volgens een jeugdvriend, tevens buurman van de overleden vrouw, liep het de laatste tijd niet echt meer goed binnen het echtpaar. Ghislaine zou hem zelfs toevertrouwd hebben dat ze overwoog haar echtgenoot te verlaten. Die laatste ontkent dat hij zijn vrouw gedood zou hebben.