Nieuws/Buitenland
1394010009
Buitenland

Opvallende video gaat viraal

New Yorkse ontdekt volledig appartement achter spiegel badkamer

AMSTERDAM - Een vrouw in New York heeft een volledig appartement achter haar badkamerspiegel ontdekt. De ruimte is onbewoond en was ’geheim’ voor bewoonster Samantha Hartsoe (26).

De ontdekking volgt op een koude luchtstroom die door de badkamer ging. Die kwam niet uit het ventillatierooster. Op een video van Hartsoe op TikTok is te zien dat haar haren zelfs bewegen door de wind. De tocht kwam uit de achterkant van haar spiegel, boven de wastafel. Hartsoe neemt de proef op de som. Terwijl haar volgers nagelbijtend meekijken, trekt ze de spiegel van de muur.

Achter de spiegel gaapt een gat. Een toegang tot een nieuwe, onbekende ruimte, zo blijkt.

Hoewel haar huisgenoten terughoudend zijn, besluit Hartsoe in het gat te klauteren, met een mondkapje op en hamer in de aanslag. Aan de andere kant blijkt een leegstaand appartement te zijn met drie slaapkamers, beschrijven internationale media die de video hebben opgepikt. Alle ramen staan er open. Vandaar de kou.

Bekijk hier de video. Tekst loopt door.

Op de vloer liggen vuilniszakken en een leeg waterflesje, waardoor Hartsoe denkt dat er iemand aanwezig is. Haar hart bonkt in de keel, maar de ruimte blijkt leeg. „Ik weet niet of het gewoon leegstaat of gerenoveerd wordt”, vertelt ze later tegen nieuwssite Curbed. „Het is wel erg oud en er lijkt al een tijdje niemand geweest te zijn. In de badkamer liggen alleen leidingen. Er is geen bad of toilet. En de keukenvloer was helemaal opengebroken.”

Uiteindelijk loopt Hartsoe via de voordeur het appartement uit, het aanpalende complex door en uiteindelijk terug richting haar eigen appartement. Naar eigen zeggen is ze door het gebeuren niet meer zo op het gemak thuis. Het management van het gebouw heeft aangegeven te zullen kijken naar de situatie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo