Nieuws/Binnenland
1394672224
Binnenland

Nieuwe actie boeren op 40 drukke locaties grote steden

DEN HAAG - Nederlandse boeren gaan opnieuw demonstreren. Zaterdag 21 maart houden ze op veertig drukke locaties acties in grote steden. „We zullen onbewerkte agrarische producten aan de man brengen voor de prijs die de boer er voor krijgt”, aldus belangengroep Agractie.

Met de nieuwe protesten willen boeren de consument „duidelijk maken hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is. Een zekere toekomst en de mogelijkheid om een bedrijf draaiende te houden, hangt volledig samen met de verdiensten”, meldt de actiegroep dinsdag op Facebook.

De verkoop van de producten op de locaties zal tussen 12.00 en 16.00 uur plaatsvinden. De exacte locaties, worden in een later stadium naar buiten gebracht.

Supermarktketen onder druk

De boeren willen ditmaal vooral de druk op de supermarkten, de foodbranche en het ministerie van Landbouw vergroten. Volgens Agractie zijn er gesprekken met die partijen gevoerd, maar hebben die nog niet geleid tot prijsverbetering.

Eind deze week lanceert de club een tweede actie, waarbij de boeren de consument in de supermarkt confronteren met producten waarvoor Nederlandse boeren geen eerlijke prijs hebben ontvangen en producten die niet duurzaam zijn. Deze actie moet enkele maanden gaan duren en zal volgens Agractie een zeer groot bereik door heel Nederland hebben.