Nieuws/Opmerkelijk

Britse vraagt hulp op Facebook

Jochie stopt haren zusje vol speelgoed, moeder wanhopig

Facebook

Cheadle, Engeland - Een Britse moeder heeft een wanhopige oproep op Facebook gedaan toen ze ontdekte dat er twintig kleurrijke speelgoedjes in de bruine lokken van haar dochtertje verstrikt waren geraakt - door toedoen van haar zoontje. „Ik viel bijna flauw toen ik het zag.”

Facebook

In het haar van haar dochter zaten twintig Bunchems, kleurrijke klittenbandballetjes voor kinderen die er makkelijk leuke figuurtjes mee kunnen creëren. Het speelkwartiertje nam echter een andere wending toen het 5-jarige zoontje van Margaret de balletjes te pakken had gekregen. Hij besloot er twintig in het haar van zijn zusje te plakken. Een ramp, want ze gingen er met geen mogelijkheid meer uit.

’Het was verschrikkelijk’

„Ik hoef waarschijnlijk niet te vertellen dat ik niet blij was toen ik dat zag. Het was echt verschrikkelijk. Ik dacht dat ik ging flauwvallen. Mijn dochter was hysterisch en ik dacht eerlijk gezegd dat ik ze er moest uitknippen”, aldus Margaret tegen Britse media. De 41-jarige moeder besloot om via Facebook de hulp in te roepen van andere moeders. Nadat ze een foto had gepost van het ’kapsel’ van haar dochter, werd ze overladen met tips.

Drie uur

Uiteindelijk kostte het de vrouw drie uur om de lokken van haar dochter te ontwarren. „We hebben een kam, een schaar, conditioner en olie gebruikt. Daarmee kwamen er slechts vijf Bunchems los. Uiteindelijk hebben we haar in bad gestoken en hebben we nóg meer conditioner, kammen en borstels gebruikt om de overige vijftien eruit te halen.”

Opmerkelijk genoeg staat er op de website van een speelgoedwinkel bij de beschrijving van de Bunchems: „Blijf jezelf uitdagen met dit creatieve speelgoed.” We kunnen in ieder geval wel stellen dat dat gelukt is...

Lees meer over