Nieuws/Buitenland
139644984
Buitenland

Man sterft na aanval door haai voor oostkust van Australië

New South Wales - Een aanval door een haai aan de Australische oostkust, is een man fataal geworden. Dat meldt de politie van de deelstaat New South Wales. Rond de middag werden de hulpdiensten opgeroepen naar Tuncurry Beach, ongeveer 300 km ten noorden van Sydney. Ze troffen er een man aan die „tijdens het surfen was aangevallen en daarbij bijzonder zware verwondingen opliep aan het rechterbovenbeen.”

„De man, vermoedelijk een vijftiger, werd uit het water gehaald en agenten begonnen de reanimatie, maar het slachtoffer overleed ter plaatse”, gaat de verklaring van de politie verder.

Er loopt een onderzoek naar welke haaiensoort de man aanviel. De ambulancedienst van New South Wales tweette dat hulpverleners ter plaatse waren gekomen na berichten over een aanval door een haai. „Ondanks grote inspanningen van paramedici en omstanders kon de man niet worden gereanimeerd”, meldt NSW Ambulance.

Vorig jaar waren er in Australië 26 aanvallen door haaien, waarvan er acht dodelijk waren. Zo’n 50 jaar geleden was er gemiddeld één dodelijke haaienaanval per jaar, in 2019 was er geen enkele. De aanval van dinsdag was de eerste van 2021.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo