Nieuws/Binnenland
139743
Binnenland

’Spijt van mislukt eerbetoon Chriet Titulaer’

AMSTERDAM - Jelle Brandt Corstius heeft spijt van de manier waarop er maandagavond in De Wereld Draait Door werd stilgestaan bij het overlijden van tv-wetenschapper Chriet Titulaer. „Ontzettend jammer, heel verdrietig dat het zo is gelopen,” zegt hij in een interview met De Limburger.

Brandt Corstius heeft geen spijt van het voorlezen met een Limburgs accent uit de autobiografie van Titulaer. „Dat was juist een eerbetoon,” zegt hij.

Wel vond hij de hele toon van het gesprek te lacherig, zo zegt hij. „Het gesprek kreeg een vreemde wending, alsof Chriet niet nét was overleden. En daar heb ik enorme spijt van,” zegt de reisjournalist tegen de krant. Hij heeft veel negatieve reacties gekregen, zo laat hij weten.

De Wereld Draait Door kreeg maandagavond op sociale media bakken met kritiek over zich heen vanwege het item. Veel kijkers vonden het respectloos dat er lollig werd gedaan om de afgelopen weekend overleden Titulaer.

Onder anderen 3FM-dj Domien Verschuuren ergerde zich: „Dus Jelle Brandt Corstius heeft zichzelf uitgenodigd om Chriet Titulaer tien minuten belachelijk te maken. Inclusief goedkope imitatie. Chique!”