Nieuws/Buitenland
139802
Buitenland

Monster van Loch Ness ’vermist’

INVERNESS - Het is alweer acht maanden geleden dat iemand beweerde het beroemde monster van Loch Ness te hebben gezien, en dat baart fans zorgen.

„Vorig jaar was een recordjaar met acht meldingen, maar sindsdien lijkt ze te zijn verdwenen,” zegt Gary Campbell tegen de Schotse krant The Scotsman. Campbell houdt de officiele lijst van verschijningen van het legendarische beest bij.

’Nessie’, zoals het monster liefkozend wordt genoemd, wordt het vaakst in de zomer gezien, maar ook in de winter claimen mensen vaak dat ze haar gezien hebben.

De laatste melding dateert alweer van 21 augustus vorig jaar. Toen maakte de 58-jarige Ian Bremmer een volgens sommigen erg overtuigende foto van Nessie. Anderen zeggen echter dat het duidelijk drie zeehonden zijn die op de foto te zien zijn.

Volgens Campbell is het ongewoon dat er zo lang niets van het monster gezien is. „We maken ons behoorlijke zorgen. Acht maanden is een lange tijd, vooral in deze tijd waarin iedereen een camera in zijn mobieltje heeft om video’s en foto’s te maken.”

Normaalgesproken komt er bij Campbell vanalles binnen, ook foto’s die overduidelijk nep zijn. Maar zelfs die worden nu niet opgestuurd. Volgens hem is het mogelijk dat mensen zelf al zien dat ze geen goede foto hebben omdat ze hem makkelijk kunnen vergelijken met alle beelden die online staan.

„We hopen echt dat nu het ’s avonds weer langer licht is en er meer toeristen komen naar het gebied dat iemand snel weer iets ziet.”

Campbell heeft de afgelopen twintig jaar meer dan 1000 ’geloofwaardige’ meldingen van Nessie genoteerd op zijn lijst.