Nieuws/Binnenland
139875
Binnenland

Nu wel maatregelen bij Zuiderparkbad

DEN HAAG - Bij het Zuiderparkbad in Den Haag worden extra maatregelen genomen tegen de overlast door met name Marokkaanse jongeren. Eerder zag wethouder Baldewsingh geen redenen om maatregelen te nemen.

Er worden bij het zwembad beveiligers ingezet en iedereen van 14 jaar en ouder moet zich identificeren, meldt de NOS dinsdag.

Het zwembad kwam vorige week in het nieuws door een brandbrief van medewerkers waarin de noodklok werd geluid over wantoestanden zoals aanrandingen en intimidatie door de jongeren.

„Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd”, stond onder meer te lezen in de brief. De misstanden zouden door het management van het zwembad en de dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag zijn achtergehouden, aldus de anonieme medewerkers.

LEES OOK: Wangedrag nauwelijks te stuiten

Aanvankelijk vond de wethouder maatregelen niet nodig, omdat medewerkers van het zwembad aangaven zich in het grootste deel van de anonieme brief niet te herkennen. Elementen uit de brief herkenden ze echter wel.

Die elementen zijn reden om nu toch maatregelen te nemen, aldus de wethouder tegen Omroep West: „Het wangedrag van groepen bezoekers vind ik onacceptabel. De medewerkers geven aan dat het vooral op zaterdagmiddag, zondagmiddag en in de vakanties voorkomt dat jongeren zich onderling misdragen en de medewerkers uitschelden. Overigens geldt dit laatste ook voor volwassen ouders die met hun kinderen aan het zwemmen zijn.”

LEES OOK: ’Ernstige incidenten zwembad niet gemeld’

Naast beveiliging en identificatieplicht worden er ook extra borden met gedragsregels ingezet en wordt het cameratoezicht geïntensiveerd. In het weekend en in de vakanties komt er extra toezicht. Tegen iedere vorm van ontoelaatbaar gedrag wordt direct passend opgetreden.