Nieuws/Buitenland

Vrouw rooft baby uit buik van zwangere tiener

Archieffoto. Niet de vrouw uit het verhaal.

Archieffoto. Niet de vrouw uit het verhaal.

ANP

UBERLANDIA - Een zwangere tiener (18) is vermoord in Brazilië door een ’jaloerse’ vrouw die de baby roofde uit de buik van het meisje, en deed alsof het haar eigen kind was. De moordenares had eerder een miskraam gehad.

Archieffoto. Niet de vrouw uit het verhaal.

Archieffoto. Niet de vrouw uit het verhaal.

ANP

Gabrielle Barcelos Silva was 8 maanden zwanger toen ze naar het huis van de 38-jarige vrouw werd gelokt. De latere moordenares zou ’babykleertjes’ hebben klaarliggen. Dat bleek een smoes: in werkelijkheid kreeg het slachtoffer koffie met verdovende drugs, om vervolgens vermoord te worden.

Even later belde de moordenares een ambulance. ’Ik ben bevallen op straat’, schreeuwde ze. Ze had inmiddels het kind uit de buik van de moeder gehaald, en was naar buiten gerend. Het ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis - niet vermoedend dat ze helemaal niet was bevallen.

In het ziekenhuis kregen artsen argwaan. Ze belden de politie en toen kwam de zaak aan het rollen. Ondertussen bleek de 14-jarige zoon van de moordenares de studente thuis in een plas bloed te hebben gevonden.

Google ’keizersnee’

Woensdag blijkt dat de moordenares aan de politie heeft opgebiecht dat ze een miskraam heeft gehad. Daarna kreeg ze de studente, die in de buurt woonde, op het oog. Ook heeft ze op google nog opgezocht hoe een keizersnee moet worden uitgevoerd.

De familie van het slachtoffer is ontroostbaar. Ze postte een dag voor haar dood nog een foto op Facebook, waarbij ze trots haar buik toonde: „Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld.”

Bekijk meer van