Nieuws/Buitenland
1401359402
Buitenland

Curaçao verlengt avondklok opnieuw, nog steeds te veel coronapatiënten in ziekenhuis

WILLEMSTAD - De avondklok op Curaçao wordt opnieuw met drie weken verlengd. De maatregel werd zes weken geleden ingesteld om het aantal coronabesmettingen tegen te gaan, maar er liggen op het eiland nog steeds te veel coronapatiënten in het ziekenhuis, zo stelt staatsepidemioloog Izzy Gerstenbluth.

Vandaar dat ook de komende drie weken alle zaken om uiterlijk 23.00 uur dicht moeten en niemand tussen middernacht en 04.30 uur de straat op mag. Het aantal besmette personen lag woensdag voor het eerst in een maand weer boven de 500.

Momenteel liggen dertig coronapatiënten in het CMC-ziekenhuis, van wie veertien op de intensive care. Onlangs werd bekend dat de niet-acute zorgverlening van het hospitaal zwaar onder druk staat en mogelijk tot het eind van het jaar gestaakt moet worden door geldgebrek.

Het ziekenhuis heeft laten weten dat in de afgelopen drie maanden 165 mensen zijn opgenomen met Covid-19, van wie maar zes personen volledig waren gevaccineerd. Epidemioloog Gerstenbluth deed naar aanleiding van die cijfers opnieuw een oproep aan de bevolking om zich in te laten enten. Van de ongeveer 160.000 inwoners van het eiland zijn momenteel bijna 90.000 mensen volledig gevaccineerd.